EFT voor PTSS
Een milde behandeling van heftige trauma's
Inleiding
EFT voor PTSS

    * Eenvoudige, effectieve, milde methode
    * Makkelijk aan te leren als zelfhulpmiddel
    * Emotionele problemen worden relatief snel en grondig opgelost

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een betrekkelijk nieuwe methode, waarmee je Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) goed en op een milde manier kunt behandelen.

EFT in het kort of EFT-behandeling. Klik naar keuze voor een korte of langere uitleg. 

Ervaring politieman
Om beter te begrijpen wat politiemensen mee kunnen maken, lees dan
hier het verhaal van een politieman uit Enkhuizen.

Ervaring militair
Als je een goed beeld wilt krijgen van de omstandigheden waarin militairen een PTSS kunnen ontwikkelen, lees dan het verhaal
Oorlog als Drug van een Engelse soldaat. Dit verhaal geeft een indruk van de typische ervaringen en gevoelens van militairen, na terugkeer van een uitzending waarin ze stressvolle, levensbedreigende situaties hebben meegemaakt.

Van trauma tot PTSS
Als je wat meer wilt weten hoe in het algemeen een trauma ontstaat en hoe zich daaruit een PTSS kan ontwikkelen, lees dan
hier voor meer informatie over trauma en PTSS.

Effecten EFT-behandeling op PTSS symptomen
Het volgende
artikel is gepubliceerd in de februari 2013 uitgave van het Journal of Nervous and Mental Disease. Bij 86% van de 59 Amerikaanse oorlogsveteranen die met EFT zijn behandeld voor hun PTSS, was een grote verbetering te zien. Hun symptomen, behorend bij een klinische PTSS (ernstig), verminderden naar symptomen behorend bij een subklinische PTSS. En ook na 6 maanden bleven deze resultaten gehandhaafd.  Tot nu toe heeft geen enkel klinisch onderzoeksprogramma zulke goede resultaten laten zien. Hiermee komt de status van 'Evidence Based Therapy' in Amerika weer een stapje dichterbij.

Wanneer EFT toepassen?
Het is aan te bevelen na een heftige ervaring EFT zo vroeg mogelijk in te zetten, om zo te voorkomen dat een trauma zich kan ontwikkelen. Door EFT in de beroepsopleiding op te nemen kan medewerkers de mogelijkheid worden geboden deze techniek, direct na het ervaren van zo'n gebeurtenis, bij zichzelf toe te passen.
    
   


Gevoel
Home
Inleiding
EFT behandeling
Trauma en PTSS
PTSS in de media
Doelgroepen
Nuttige links
Even voorstellen
Tarieven
Contact
Forum